top of page

wo 13 mrt

|

Virtual event

Wanneer je NIET voor coaching moet gaan

Coaching krijgt soms een 'bad rep'. En dat is niet voor niets. Deze webinar staat dan ook in het teken van wat coaching is en voor wie het nuttig is, maar ook voor wie het juist geen goede stap is.

Registration is closed
See other events
Wanneer je NIET voor coaching moet gaan
Wanneer je NIET voor coaching moet gaan

Time & Location

13 mrt 2024, 20:00 – 21:00 CET

Virtual event

About the event

Zal ik je een geheim vertellen? Als ik hoor dat iemand coach is, dan is mijn eerste reactie scepticisme. Ik ben eerst geneigd om te denken: 'ja, stelt dat nu echt wat voor? Dat zal wel onzin zijn, een beetje zweverig gedoe, een verspilling van geld. Ik vraag me of die persoon nou écht kan coachen.'

En dat komt van mij, als coach zijnde!

De eerste keer dat ik zelf over de streep ging, en na veel wikken en wegen besloot om coaching een kans te geven, betaalde ik 5000 dollar aan iemand die mij een geschikte kandidaat leek. Een verkeerde investering, bleek later, omdat ik nauwelijks waarde uit de sessies haalde. Ouch! Dat doet pijn, met zo'n smak geld. 

Ik hoor het ook van mijn eigen cliënten, die weerzin bij de term coaching. Ik heb met meerdere mensen gewerkt die zelf ook slechte ervaringen hadden gehad, net als ik, met coaches. Maar toch weer de stap durfden te wagen om coaching een nieuwe kans te geven.

Fun fact: 3/4 van de mensen met wie ik samenwerk, wil na afloop van het traject zelf ook coach worden! Niet altijd op zo'n manier dat ze werkelijk een carrière-switch naar de coachwereld overwegen. Maar meer omdat ze inzien dat coaching wel degelijk een levensveranderende impact kan hebben. 

Er zijn zoveel coaches tegenwoordig. En iedereen kan zich zomaar coach noemen. Hoe weet je nou wie er goed is, en wie niet? Goedkope coaches, dure coaches, gecertificeerde coaches, ongecertificeerde coaches, ervaren coaches, onervaren coaches... Business coaching, life coaching, loopbaancoaching, relatiecoaching, talentcoaching... Coaches die wel of niet gespecialiseerd zijn in hoogbegaafdheid, en die zelf wel of niet hoogbegaafd zijn.... 

Het is lastig om uit al die opties wijs te worden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verschillende methodes en werkwijzen die coaches inzetten, laat staan hun eigen waarden, visies, en coachingstijlen. 

Vandaar dat ik dit evenement aanbied: Wanneer je NIET voor coaching moet gaan. Ik geef toe, de titel is wat gechargeerd. Want er zijn natuurlijk ook redenen om WEL voor coaching te gaan (anders zou ik dit bedrijf niet hebben). Maar het idee van deze sessie is dat ik je ook openlijk vertel over de redenen waarom coaching wellicht niet voor jou is. En ik deel mijn toptips met je voor het vinden van de juiste coach voor je, mocht het voor jou wel de beste vervolgstap zijn.

En nee, dit is geen puur verkooppraatje. Dit is geen opzetje om je vervolgens te vertellen dat ik de enige en echte coach voor jou ben en dat je investering het gegarandeerd waard is. Want, dat is het niet per sé. Ik ben niet voor iedereen de juiste coach, en zou dat ook nooit willen zijn. Daarom ga ik je in deze sessie ook vertellen over de paar cliënten die ik niet zo goed verder kon helpen als ik had gewild. 

Volledige transparantie dus. Waarom? Omdat ik het belangrijk vind dat je een weloverwogen besluit kunt maken. Omdat ik wil dat elke hoogbegaafde de juiste ondersteuning krijgt. En omdat ik zelf ook enkel met het juiste type cliënt wil werken (vandaar dat ik soms ook mensen afwijs, als ik het gevoel heb dat we geen match zijn). 

Dus, voel je je sceptisch over coaching maar ben je toch benieuwd? Voel je je overweldigd door het enorme aanbod en weet je bij god niet hoe je nou een coach uitzoekt? Twijfel je of zo'n uitgave wel goed besteed geld zal zijn? (Die twijfels zijn namelijk geheel terecht). Kom dan naar deze sessie om je beter te informeren. 

Deze sessie is gratis, en achteraf terug te luisteren via de opnamelink. Meld je wel aan om die link te ontvangen. 

Tickets

  • Gratis toegang

    Live evenement + opnamelink achteraf

    € 0,00
    Sale ended

Total

€ 0,00

Share this event

bottom of page